انوشه انصاری
انوشه انصاری موسس و مدیر کمپانی بزرگ “Telecom Technologies” امریکا و اولین زن فضانورد ایرانی
انوشه انصاری به عنوان اولین زن مسلمان جهان، اولین ایرانی و اولین زن گردشگر فضایی جهان وچهارمين توريست فضايي دنيا دوشنبه هفته آینده راهی فضا می شود.
انوشه انصاري در سال ۱۳۴۶ خورشيدي، در مشهد به دنيا آمد. تا سن ۱۶ سالگي در وطن زيست و سپس به همراه خانوادهاش به ايالات متحده آمريكا هجرت كرد. سالهاي پاياني دبيرستان را در آن كشور گذراند و سپس براي اخذ مدرك كارشناسي در رشته مهندس الكترونيك و علوم كامپيوتر وارد دانشگاه جرج ميسون شد.
انوشه بعد از پايان موفقيتآميز دوره ليسانس براي كسب مدرك فوقليسانس خود وارد دانشگاه جرج واشنگتن شد و مطالعات خود را در اين دانشگاه ادامه داد. پس از اخذ مدرك كارشناسي ارشد در رشته مهندسي الكترونيك، انوشه براي كار به سراغ شركتهايي چون MCI و COMSAT رفت و پروژههاي موفقيتآميزي را در آن شركتها به سرانجام رساند. او چندين مقاله و دو پاتنت براي كار روي "عملگرهاي اتوماتيك" و "گرههاي يك شبكه بيسيم" دارد.او در حال حاضر مشغول طي كردن دورهاي در دانشگاه سوئينبورن استرالیا ميباشد تا بتواند دومين مدرك كارشناسي ارشد خود را در رشته ستارهشناسي دريافت كند
در سال ۱۹۹۴ ميلادي مطابق با ۱۳۷۲ خورشيدي، انوشه به همراه همسرش حميد و برادر همسرش امير انصاري شركتي به نام تلهكام تكنولوژي (TTI) را در تگزاس پايهگذاري كردند.
اين شركت تأمينكننده تجهيزات مورد نياز شبكههاي كامپيوتري بود. اين شركت در سال ۲۰۰۰ توسط سونوز نتورك خريداري شد. انوشه انصاري در سال ۲۰۰۰ جايزه نخست كارآفريني ملي ايالات متحده آمريكا را به دست آورد. در سال ۲۰۰۱ مجله فورچيون انوشه را در ليست تاجران موفق ثبت كرد.
بعد از فروش كمپاني TTI که حق امتیاز ان صدها ميليون دلار برای انها بهره داشت انوشه و همسرش شركت ديگري به نام پرودي(Prodea) را پايهگذاري كردند. انوشه مدير عامل و رئيس اين شركت است. اين شركت با مشاركت شركت ماجراجوييهاي فضايي و آژانس فضايي فدراسيون روسيه، طرحي را جهت ايجاد ناوگاني از فضاپيماهاي تجاري براي اعزام گردشگران به ارتفاعات زيرمداري در دست اجرا دارد. "كاشف ماجراجوي فضا" نام مناسبي براي اين كشتي فضايي به نظر ميرسد كه قرار است قادر به حمل ۵ مسافر به ارتفاعات زيرمداري باشد تا مسافران خوشبخت بتوانند گردي سياره زمين و سياهي فضا را براي دقايقي نظارهگر باشند. اين فضاپيما قرار است با يك هواپيماي مخصوص تا ارتفاعي بالا برده شود و سپس براي دستيابي به ارتفاعات بيشتر از هواپيما جدا شده و موتورهاي قدرتمند خود را روشن نمايد. اين هواپيما از فرودگاهي كه به احتمال زياد در رأسالخيمه واقع در كشور امارات متحده عربي ساخته ميشود، پرواز خواهد كرد.
انوشه از دوران نوجواني به فضانوردي علاقمند بود و رؤياي سفر به فضا را در سر ميپروراند علاقه فراوان او سرانجام زماني به بار نشست كه فعاليتهاي اقتصادي انوشه و همسرش ثروت فراواني براي آنها به بار آورده بود. در سال ۲۰۰۴ ميلادي مطابق با ۱۳۸۳ خورشيدي، خانواده انصاري (انوشه و برادر همسرش، امير انصاري) ۱۰ ميليون دلار جايزه براي نخستين پرواز فضايي غيردولتي اختصاص دادند. اين سفر ميبايستي توسط يك فضاپيماي قابل بازيابي انجام ميشد كه قادر باشد حداقل سه نفر را به ارتفاعي بيش از ۱۰۰ كيلومتر از سطح متوسط زمين (خط كارمن) رسانده و مجدداً به زمين بازگرداند. فضاپيما بايد طوري طراحي ميشد كه در طي دو هفته بعد از نخستين پرواز موفقيتآميز، قادر به تكرار آن باشد. «جايزه انصاري ايكس» در نهايت به فضاپيماي كوچك «اسپيس شيپ وان» با طراحي خلاقانه برت روتان تعلق گرفت.
اما همچنان رؤياي سفر به فضا ذهن بانوي فعال و ناآرام ايراني را به خود مشغول كرده بود. فعاليتهاي فضايي اخير به هيچوجه او را آرام نميكرد و اشتياق ديدن زمين از فضا او را به سويي رهنمون كرد كه اكنون تيتر نخست خبرهاي فضايي دنيا را به خود اختصاص داده است. انوشه انصاري سرانجام دل به دريا زد و براي سفري هيجانانگيز به ايستگاه بينالمللي فضايي ثبتنام كرد. اين سفر كه با كپسول فضايي سايوز تيامآ صورت ميگيرد حدود ۲۰ ميليون دلار هزينه در بر دارد. ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بعنوان اولین زن گردشگر فضایی در يكي از پروازهاي فضاپیمای سایوز كه براي بهار ۱۳۸۶ برنامهريزي شده بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد.
نيويورك تايمز روز سه شنبه نوشت:انوشه انصاري كه تا سن ۱۶سالگي در ايران زندگي ميكرده،گفته است فضا هميشه بخشي از زندگي او بوده و هماكنون روياهاي اين زن در حال تبديل شدن به حقيقت است و او قرار است به عنوان نخستين فضانورد زن غيرحرفهاي به فضا سفر كند.
"خانم انصاري قرار است روز دوشنبه به همراه دو فضانورد حرفهاي توسط يك فضاپيماي روسي از پايگاه فضايي بينالمللي در قزاقستان به فضا سفر كنند".
به نوشته نيويورك تايمز ، انصاري كه هماكنون يك شهروند آمريكايي و سرمايهدار است به عنوان چهارمين جستجوگر خصوصي در جهان به فضا سفر خواهد كرد. هرچند هزينه تمام شده اين سفر به فضا افشا نشده ولي گزارش شده شركت "ماجراجوييهاي فضايي" كه اين سفرها را برنامه ريزي ميكند براي هر نفر مبلغ ۲۰ميليون دلار دريافت ميكند كه بخش اعظم آن به برنامه فضايي روسيه اختصاص داده ميشود.
سرنشينان كپسول فضايي سايوز TMA-9. به ترتيب از چپ به راست :
. انوشه انصاري، گردشگر فضايي
. ميخائيل تيورين، فضانورد روسي
. مايكل لوپز، فضانورد آمريكايي
۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه به طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بعنوان اولین زن گردشگر فضایی در يكي از پروازهاي فضاپیمای سایوز كه براي بهار ۱۳۸۶ برنامهريزي شده بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد.
اما شانس با انوشه بود تا نخستين توريست فضايي زن، زودتر از آنچه انتظارش را داشت به آرزوي خود برسد. ردصلاحيت پزشكي داوطلب ژاپنی، دایسوکه انوموتو، سفر انوشه را حدود ۶ ماه به جلو انداخت(متن اين خبر در "دانش فضايي"). انوشه قرار است در ۲۳ شهریور ۱۳۸۵ راهي ايستگاه بينالمللي فضايي (ISS) شود. دايسوكه انوموتو كه ۳۵ سال دارد، ثروت خود را از راه تجارت اينترنتي به دست آورده است. او قبول كرده بود كه با پرداخت ۲۰ ميليون دلار و تحمل تمرينات سخت و فشرده براي يك هفته به ايستگاه بينالمللي فضايي (ISS) سفر كند.
در صورتي كه سفر انوشه طبق برنامه انجام شود، وی اولین فضانورد ایرانی، اولين بانوي گردشگر فضايي و چهارمين توريست فضايي دنيا خواهد شد.نيويورك تايمز نوشته است: خانم انصاري كه مدت شش ماه براي اين سفر آموزش ديده، سعي كرد در اين مدت علاوه بر زبانهاي فارسي، انگليسي و فرانسوي، به زبان روسي نيز مسلط شود.
انوشه انصاري در شرايطي راهي فضا ميشود كه طي چهل و پنج سال گذشته سفر به فضا تنها در انحصار شوروي سابق (روسيه)، آمريكا و به تازگي چين بوده است. تاكنون بيش از ۴۴۰ نفر طي نزديك به ۱۰۰۰ مأموريت فضايي از مرزهاي فضا عبور كردهاند كه نزديك به ۳۸۰ نفر آنها از اتباع آمريكا و شوروي سابق و بقيه از شهروندان كشورهايي همچون چكسلواكي، آلمان، ژاپن، بلغارستان، افغانستان، برزيل، انگليس، كوبا، مجارستان، هند، مغولستان، لهستان، روماني، اسلواكي، آفريقاي جنوبي، اسپانيا، سوئيس، سوريه، بلژيك، اتريش، فرانسه، مكزيك، هلند، عربستان سعودي، رژيم اشغالگر قدس و مكزيك بودهاند كه توسط فضاپيماهاي آمريكايي يا روسي امكان سفر به فضا را يافتهاند.
اولين گردشگر فضايي يك ميليونر آمريكايي به نام دنيس تيتو بود كه در سال ۲۰۰۱ نخستين بشري شد كه با پول خود به فضا سفر كرد. بعد از او مارك شاتلورتس در سال ۲۰۰۲ و گرگ السون در سال ۲۰۰۵ به ترتيب عنوان دومين و سومين توريست فضايي را از آن خود كردند. اولسن نيز مانند انوموتو به دلايل پزشكي از سفر انجام شده در ژوئن ۲۰۰۴ بازمانده بود ولي سرانجام در سال ۲۰۰۵ به آرزوي خود براي نگريستن به زمين از فضا جامه عمل پوشاند.
انصاري اخيرا در يك مصاحبه خبري در پاسخ به اين سئوال كه چرا روي لباس سفرش هم پرچم آمريكا و هم پرچم ايران را زده ، گفت:بخاطر اين است كه نشان بدهم دو كشور در زندگي من نقش داشتهاند.
نيويورك تايمز مينويسد: انصاري با اشاره به اينكه در ايران به دنيا آمده است و تا ۱۶سالگي در آن كشور زندگي كرده ميگويد من ريشههاي زيادي در ايران دارم و به مردم و فرهنگ اين كشور بسيار نزديك هستم.
وي افزوده كه پيامهاي تشويقي زيادي از سراسر جهان، از جمله ايران دريافت كرده است.
خانم انصاري كه روز سهشنبه ۴۰ساله شد در مصاحبه خود با ابراز تاسف از اينكه آقاي انوموتو اين فرصت را از دست داده، گفت: از اين فرصت براي ماجراجويي در فضا استفاده خواهد كرد.
اين درحالي است كه خانم انصاري تمايل زيادي دارد كه براي ديگر زنان كه ميخواهند كارهاي غيرمنتظره انجام دهند به عنوان يك الگو باشد.
نخستین زن فضانورد ایرانی در گفت و گو با برنامه «آسمان شب» شبکه چهارم سیمای جمهوری اسلامی ایران افزود: همانطور که می دانید سفر به فضا خیلی سخت است و دشواری های خودش را به دنبال دارد، ولی دوست دارم تا وقتی که زنده هستم قیمت این سفر کاهش پیدا کندواگر انشاءالله تکنولوژی پیشرفت کند و در آینده ای نزدیک و در ۵ تا ۱۰ سال آینده هزینه سفر به فضا به پانزده تا ۲۰ هزار دلار برسد و این درصورتی محقق می شود که آژانس های فضایی متعددی ایجاد شود.
انصاری در پاسخ به این سوال مجری که پرسید «به نظر شما خانم انصاری ایا در طول دوران حیات ما با این حقوق خبرنگاری می توانیم این سفر را انجام داده و به فضا برویم؟»، گفت: من فکر می کنم که شما در آینده نه چندان دور سفر به فضا را انجام می دهید، حتی فکر می کنم که نه تنها یک بار، بلکه چند بار شما بتوانید این سفر را انجام دهید و همین که تکنولوژی پیشرفت کند سفر ها به فضا بیشتر بشود.
نخستین فضانورد زن ایرانی تصریح کرد: به همه مردم از جمله جوانان می گویم، ذهنشان را باز کنند تا بتوانند اطرافشان را بهتر ببینند و بتوانند آزادانه فکر کنند.
انصاری افزود: در سن ۱۲ سالگی در ایران اگر میخواستم بگویم که می خواهم به فضا بروم، مردم به من می خندیدند ، ولی من الان به این ایده رسیده ام و در حال حاضر، در حال سفر به فضا هستم.
وی خطاب به زنان ایرانی گفت: خانم های ایرانی سنگ بنای جامعه هستند و هر کاری را که بخواهند می توانند انجام بدهند و برای خودشان محدودیتی قائل نمی شوند.
انصاری همچنین با بیان این که «در طول سفر به فضا از طریق «کم رادیو» با مردم ایران در تماس خواهم بود»، گفت: می خواهم از این طریق، برای علاقمندان موقعیت هایی را که برایم پیش بیاید تعریف کنم.
وی در پایان گفت: باعث افتخارم است که به عنوان اولین زن ایرانی می خواهم به فضا سفر می کنم و خوشحالم که امروز باعث افتخار ایران هستم.
به گفته انصاري، ميخواهم به زنان و دختران نقاط دور افتاده جهان بگويم آنها بايد به چيزي كه ميخواهند اعتقاد داشته باشند و آن را دنبال كنند.
نيويورك تايمز افزوده است: باتوجه به اينكه او در آخرين دقايق براي سفر به فضا آماده شده، لذا قادر نخواهد بود در سفر هشت روزه خود به ايستگاه فضايي، برخي از كارهايي كه تمايل به انجام آنها را داشت انجام دهد.
وي گفته است:ميخواهم با سفر به فضا تصاويري را كه در گذشته جمعآوري كردهبودم، شخصا مشاهده كنم و از آنجا به ايران كه در آنجا بزرگ شدهام نگاه كنم، جايي كه نخستين بار از آن به ستارهها نگاه كرده بودم.
برچسب ها امیدانسان موفقانسان هدفمنداهدافاولین زن فضانورد ایرانیبرنامه ریزی برای موفقیتپشتکارپیروزیپیشرفتتفکر مثبتتلاشذهنیت مثبتراه رسیدن به موفقیترسیدن به موفقیتزن فضانوردفرد موفقمثبت اندیشیمسیر موفقیتموفقموفقیتهدف
0 افکار در “انوشه انصاری”