عبدالرضا کریمی تفرشی

عبدالرضا کریمی تفرشی بنیانگذار محصولات گلها

او در سال ۱۳۲۳ در شهر تفرش چشم به جهان گشود. تا پایان دوره ی دبستان در شهر تفرش زندگی می کرد و پس از آن همراه با خانواده به تهران آمدند. تمام دوران کودکی را همراه با پدرش و در محل کسب وکار او سپری شد. در اواخر دهه ی صنعتی شدن ایران بود، تصمیم به ساختار شکنی در عرصه انتخاب شغل گرفت. اطرافیان معتقد بودند او باید شغل عطاری که شغل پدرش بود را ادامه دهد، اما او توانست بعد از راضی کردن خانواده به تجارت برنج مشغول شود. او همیشه سعی می کرد تجارتش بر پایه اعتماد به خریدار ومشتری رقم بخورد. در روزگاری که تجارت برنج را شروع کرد، چون این محصول گران بود و تنها در سفره تعدادکمی از مردم جای داشت، اما او نا امید نشد؛ هدف توزیع برنج را برای رستورانها و اماکن بین راهی در نظر گرفت، بعد از مدتی کسب وکارش رونق گرفت. تا اینکه اعتماد بی جا به مشتریان باعث ورشکستگی وی شد.

در همان زمان صنعت بسته بندی با ورود دستگاه های نیمه اتوماتیک پیشرفت کرد، او نیز بعد از ورشکستگی فکر کار بهتری بود تا اینکه وارد این عرصه از کسب و کار شد. او به این فکر بود که همان شغل عطاری را با استفاده از صنعت بسته بندی توسعه دهد. کسی که همیشه به خانواده کریمی اعتماد داشت و در هزینه های مالی به آنها کمک می کرد آقای سرتیپی بود. وی با کمک او توانست یک کارگاه کوچک در محدوده میدان انقلاب راه اندازی کند، به این ترتیب شراکتی بین آنها شکل گرفت.

در همان زمان بود که اولین کار بسته بندی ادویه را با رویکرد مدرن و صنعتی شروع کرد. او سعی می کرد با صنعتی کردن کار هم سفارش پدرش را عملی کند و هم رویای خودش را محقق سازد. مکانیزه شدن و اجرای کار در فضای محدود یک کارگاه که بسته بندی ادویه جات و نمک در دستور کار بود، شاید امروز یک اتفاق شگفت محسوب نشود اما در آن زمان همان باران ناهنگام در بهبهه خشکی بود.

سرزمین سمنان ومنطقه گرمسار مهد نمک ایران است. البته نقاط دیگر نیز دارای نمک هستند، اما نمک سمنان به خاطر کیفیت، معروف است. او درحالی که ۲۸ سال داشت کار بسته بندی محصولات غذایی را آغاز کرد.کار انتقال نمک از سمنان توسط کامیون به تهران آغاز شد؛ تکه های بزرگ نمک درکارگاه به تکه های کوچک تبدیل می شد تا اینکه یک اتفاق خاص روی داد وآن بسته بندی جدید برای نمک بود.

پاکتی که در کنار آن یک قیف قرار داشت؛ برای استفاده از نمک باید قیف را در جای مخصوص قرار می دادند تا به راحتی از آن استفاده می کردند، به آن نوع بسته بندی، نمک قیفی می گفتند؛ البته امروزه این بسته بندی منسوخ شده است. بدی هایی که این بسته بندی داشت این بود که نور از آن عبور می کرد و نمک داخل بسته بندی نیز ید دار نبود. در آن زمان اصلی ترین فعالیت او تولید نمک سفره وآشپزخانه بود.

به دلیل سروصدای زیاد دستگاه ها تصمیم گرفت کارگاه را به دربند شمیران منتقل کند. این تغییر مکان کاری باعث بسیاری ازاتفاق های دیگر شد. کار بسته بندی نمک در نایلون و پاکتهای مقوایی ادامه پیدا کرد. او هر روز مسیر سر بالایی به کارگاه را طی می کرد تاسفارشهای مشتری را به آنجا برساند. تمام این تلاش ها برای رونق بیشتر و رضایت مشتری بود.

اولین نامی که برای محصولات غذایی گلها انتخاب شد؛ خوبان بود. این نام را برای نمک تولیدی خودشان انتخاب کرد. او به محض ورود دستگاه های جدید مبادرت به خرید آنها می کرد، در کنار این موضوع رونق وگسترش تعداد محصولات مورد توجه وی بود. با اینکه نمک جزء جدا نشدنی سفره ها محسوب می شد و هر انسان روزانه بین ۵تا۷ گرم از آن استفاده می کند، اما او فقط به این ماده اعتنا نکرد و فریب بازار داغش را نخورد. تصمیم گرفت ادویه جات نیز وارد حوزه پخش کند. ادویه جات در آن زمان وارداتی بود و از نظرکیفیت وکمیت جوابگوی نیاز و تقاضای مردم نبود.

همزمان با ورود او به حوزه ادویه جات افراد دیگری نیزوارد کار شدند و ثبت سفارش کردند در واقع واسطه ای بین تولید کننده وعرضه کنندگان بودند. از آنجا که شرط ماندگاری در عرصه رقابت شناخت بازار و گرفتن نبض آن در دست است، این کار برای او که از کودکی نزد پدرش بود کار دشواری نبود و توانست بسیاری از مراحل جذب مشتری را یکباره طی کند.

در اوایل دهه ی چهل ازدواج کرد و تشکیل خانواده داد. ورود ادویه جات به کار او باعث ایجاد حلقه های ارتباطی بین او وکشور هندوستان شد. او هیچ وقت از ذائقه ی غالب غذایی مردم بی تفاوت عبور نمی کرد و متوجه بود ذائقه مردم ایران خورش پسند است.

در دهه ی چهل و با ورود ادویه ی زردچوبه به بازار هیچ کس فکر نمی کرد نقطه عطف درآمدزایی محسوب شود، ضمن اینکه بیشتر خورش های ایرانی با همین ادویه دارای رنگ و لعاب می شد. پس از باب شدن کباب بین طبقات مختلف مردم نیاز به سماق در بازار احساس می شد، او نیز تولید خود راگسترش داد و سماق را وارد چرخه خرید، فروش وبسته بندی کرد.

با آمدن فصل سرما کسب وکار سیار باقالی پخته روی گاری نیاز به ماده ای خوشمزه به غیر از آبلیمو و آبغوره احساس می شد در نهایت گلپر توانست این کار را انجام دهد. آرام آرام تعداد و تنوع محصولات غذایی مجموعه تحت مدیریت او بیشتر و بیشتر شد تا اینکه تصمیم به فسخ شراکت با سرتیپی گرفت و توانست بعد از چندسال به استقلال کاری برسد. ابتدا سرتیپی مخالفت می کرد اما او تصمیم خود را گرفته بود و با جایگزین کردن یک مدیر در کارگاه شراکتی سرتیپی اقدام به راه اندازی کارگاه شخصی در امیریه تهران کرد.

نام گلها برای محصولات کارگاه جدید انتخاب شد. تاریخ تولد محصولات غذایی گلها سال۱۳۴۵است. با محصولاتی شامل نمک، ادویه جات، آبلیمو، آبغوره، عرقیات سنتی و… شروع به فعالیت کرد. کار خود را با ۱۵پرسنل شروع کرد و متناسب با گسترش فعالیت پرسنل بیشتری را استخدام کرد.

رشد کارگاه آنقدرخوب و اصولی بود که بعد از پنج سال و در اواخر دهه ی پنجاه توانست به محل وسیعی نقل مکان کند، کیلومترهفت جاده قدیم کرج، اکنون نیزکارخانه درآنجا قرار دارد، اولین دستگاهی که به کارخانه اضافه شد یک آسیاب ساخت کشور روسیه بود، که سنگ نمک را با سروصدای زیادخورد می کرد. در اواخر دهه ی پنجاه و افتتاح نقطه به نقطه مغازه ها، غذاخوری ها و کباب پزی ها، باعث ظهور ماده ای به نام سلفون شد؛ جنس اصلی آن از چوب بود و با آن سلفونی که اکنون وجود دارد متفاوت است. تمام دستگاه های جدید که او خریداری کرده بود، با سلفون اصل کار می کردند. ورود دستگاه ها باعث کنار رفتن نایلون شد، مصرف فراوان سلفون او را تشویق به واردات ماده اولیه آن کرد. بعد از مدتی تعداد محصولات به سی عدد رسید.

در اوایل دهه ی هشتاد مسافر آسمان شد و تا امروز پسرش کارخانه را اداره می کند.

شناسنامه محصولات گلها نمک است اما کارخانه صنایع غذایی گلها جزء اولین کارخانه ها در زمینه ادویه جات است. ازسال۱۳۷۰ دستور یددار شدن نمک ازسوی وزارت بهداشت ابلاغ شد، بلافاصله از آلمان و بلژیک ید وارد شد تا در محصول استفاده و این دستور اجرا شود. بعد از آن دستور رسید باید نمک تصفیه شده باشد به همین دلیل با پالایشگاهی قرار داد بسته شد تا این اتفاق بیافتد. البته بعد از این اتفاق مردم می گفتند نمک گلها شور نیست، درست می گفتند چون نمک تصفیه شده به دلیل نداشتن آهک شوری کمتری دارد. به همین دلیل ناراحتی های مثل سنگ کلیه، مثانه و… به مقدار زیادی از بین رفته است. محصولات غذایی گلها توانست اولین استاندارد را در ایران کسب کند و توانست در پروسه تدوین و نوشتار استاندارد نمک تصفیه شده نقش اول را بازی کند. میزان درجه خلوص نمک در دهه۸۰ ،۹۷%بود و حالا به ۹۹ % رسیده است.

ازسال۱۳۸۵تولید ومصرف نمک تصفیه شده اجبار اعلام شد، اما هنوز افرادی هستند که ضدسلامت و بهداشت فعالیت می کنند و این کار به نظارت بیشتری را احتیاج دارد. یکی از اساسی ترین عاملی که پای تولیدکنندگان ایرانی را به عرصه توزیع باز کرده است، عدم وجود پخش کننده حرفه ای است، اما با این حال شرکت گلها سعی کرده روی محصولاتش نظارت داشته باشد و اجازه ندهد به اسم شرکت، نمک بی کیفیت را عرضه کنند. این شرکت همچنین در پیداکردن بازار واردات نیز فعال محسوب می شود و مدیرکارخانه به کشورهای مختلفی سفرکرده و مزه های تازه را به ایران می آورد.

او می گوید:

“سعی ما در گلها نوآوری درعرصه ذائقه است، برای رسیدن به این منظور به ترکیب و فرموله کردن ادویه ها روی آورده که بعضی به صورت میکس شده به بازار عرضه می شود؛ مثل: ادویه مرغ و ماهی.

نکات قابل توجه در شیوه ی کسب و کار مرحوم عبدالرضاکریمی:

هر روز را آخرین روز زندگی خود بدانید! ضمن اینکه فکر کنید، همیشه در این دنیا زندگی خواهیدکرد پس تلاش کنید تا خود ساخته شده و توان برآورده کردن نیازهایتان را بدست آورید.
هرکاری را به هرقیمتی انجام ندهید، آفریدگار را ناظر بر اعمالتان بدانید.
اشتباهات آگاهانه و غیرآگاهانه هر کدام عقوبت خاص خود را به همراه می آورد، پس از ارتکاب اشتباه آگاهانه بپرهیزید که عقوبتی به مراتب سخت تر از اشتاباهات غیرآگاهانه در انتظارتان خواهد بود.
پول مهم است ولی حرف آخر را نمی زند، آنچه مهم تر است حضور معنویت در کسب پول و درآمد است.
مهم ترین رکن رسیدن به موفقیت، روابط عمومی و برقراری ارتباط صحیح وخوب است.
اگر از تولید خود مطمئن هستید و به کیفیت آن ایمان دارید، پس درصدد آشناکردن خریدداران و فروشندگان تولیداتتان برآیید و اجناستان را آنطور که هست به آنها معرفی کنید.
مردم داری عالی ترین اصل در ایجاد اعتبار است. اعتبار نه زاینده پول، بلکه مولود مبارک مردم داری است.

برچسب ها

مطالب مشابه...

0 افکار در “عبدالرضا کریمی تفرشی”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *